Baie în hotel

Băile din hoteluri reprezintă o provocare triplă atât pentru investitor cât și pentru arhitect. Acest lucru se întâmplă deoarece:

  • în camera de hotel
  • în general, accesibilă din hol
  • nu există spațiu suficient pentru persoanele cu dizabilități, în încăpere și pe lângă spațiul de acces comun

Fiecare trebuie să fie atractivă, comodă, funcțională și curată. Cu acest lucru în vedere, KOŁO oferă soluții comprehensive pentru fiecare tip de baie. Deoarece baia pentru persoane cu dizabilități este descrisă pe larg pe pagina cu același titlu, ne vom concentra pe primele două tipuri de baie din hotel.

Într-o sală de baie, la fel ca și într-o toaletă cu acces general, de exemplu în hol sau restaurant, se recomandă utilizarea lavoarelor cu blat (puse pe blat, în blat sau montate sub blat) iar dacă blatul nu este prevăzut – lavoarelor cu suprafețe de depozitare (rafturi). Acest lucru este obligatoriu pentru clasificarea obiectelor și necesar pentru a putea depozita lucruri personale, precum cosmetice sau o borsetă lângă lavoar.

KOŁO vă oferă multe sugestii cu privire la modul de montare a lavoarului. Și fiecare tip de lavoar poate fi găsit în următoarele serii de produse:

  • lavoar pentru blat – Nova Pro, Style, Nova Top,
  • lavoar încastrat pe blat – Nova Pro, Nova Top, Style
  • lavoar pe blat – Rekord, Nova Pro, Cocktail, Ego by Antonio Citterio, Twins/ Modo, Traffic, Life.

Dacă nu există posibilitatea de a monta un blat, recomandăm utilizarea unui lavoar montat pe perete, cu spațiu de depozitare, adică un raft sau rafturi. Toate aceste produse sunt disponibile în următoarele serii: Style, Life!, Ego by Antonio Citterio.
Cel mai important și des întâlnit element este, fără îndoială, vasul de toaletă. Rețineți faptul că împreună cu sistemul Rimfree, disponibil pentru seriile de produse Nova Pro, Style, Traffic și Life!, puteți curăța simplu toaleta datorită fitingurilor emailate, marginii inferioare emailate a vasului de toaletă și mai ales datorită eliminării ramei de spălare.

De foarte multe ori, din cauza dimensiunilor mici ale băilor din hoteluri, sunt cerute vasele de toaletă suspendate pe ramă, dar foarte scurte. Avem două tipuri de vase de toaletă ce îndeplinesc aceste criterii:

  • vas de toaletă scurt Style - 51 cm lungime
  • vas de toaletă chiar și mai scurt Nova Pro - 48 cm!

Aceste produse sunt complet funcționale, deoarece partea vasului dintre perete și balamaua capacului este mai scurtă. De menționat este faptul că ambele instalații folosesc o cantitate redusă de apă – 2/4 l.

O baie de hotel trebuie să aibă și un loc de duș. KOŁO oferă căzi dreptunghiulare cu o lungime de la 140 la 190 de cm și căzi de colț simetrice și asimetrice, ideale pentru acest tip de destinație.

Totuși, în hoteluri, sunt preferate cabinele de duș semi-circulare și pătrate, precum și ușile pentru închiderea nișelor unde sunt montate incintele de duș. Vă putem oferi uși cu lățime de la 80 la 140 de cm. Toate cabinele de duș KOŁO pot fi montate direct pe podea, dar puteți alege căzi de duș ceramice sau acrilice cu un interval de adâncime de la 2 la 21 de cm!