Zona de baie

Camera de baie poate deveni un loc nu doar pentru igiena personală, ci unde veți fi fericit să petreceți timp.
Suprafețele generoase oferă posibilități nelimitate de aranjament interior. De asemenea, vă permite să împărțiți baia în zone de utilitate: sanitar-igienică și relaxare.

Zonă de baie unde totul este la locul lui

În zona sanitar-igienică a unei băi mari, puteți delimita o zonă pentru diferite activități igienice. Puteți separa și evidenția zona lavoarului, a vasului de toaletă și bideului, zona căzii de baie și a cabinei de duș.

Prima este pentru spălarea mâinilor, a dinților și toaletei personale (machiaj, bărbierit). Modelul ales de lavoar trebuie să se potrivească cu obiectele sanitare de baie, astfel că este o bună idee să cumpărați serii complete de produse ceramice, create pentru fi în armonie unele cu altele.

Cea mai bună locație pentru vasul de toaletă și bideu este lângă lavoar. Acestea ar trebuie să fi adiacente. Le putem separa de lavoar printr-un perete jos, ceea ce va spori sentimentul de intimitate și putem monta suporturi și cârlige de agățare pe acesta.

Într-o baie mare, puteți monta cada la distanță de perete - de exemplu, în mijlocul încăperii - ceea ce va sublinia întregul rol al camerei. Montați un model cu suport confortabil pentru cap, echipat cu mânere pentru a vă facilita ridicarea. Dacă trăiți într-un stres continuu și viața dvs. este o cursă continuă, ar trebui să luați în considerare un model nu numai pentru igienă. O cadă de baie cu hidromasaj vă poate ajuta să vă relaxați după o zi ocupată. Datorită acesteia vă puteți recăpăta imediat vitalitatea, iar masajul cu apă vă ajută la reîmprospătarea și regenerarea organismului, relaxându-l. Funcția de hidromasaj este disponibilă și la panourile pentru duș.

Cabina de duș este folosită mai mult pentru băi rapide. Devine o necesitate atunci când aveți dificultăți în a intra în cadă. Dușurile sunt recomandate pentru femeile însărcinate, persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități.

Relaxați-vă în baie

Zona de relaxare poate fi diferită de zona propriu-zisă a băii. În această parte a băii puteți crea o atmosferă caldă, confortabilă pentru a induce o stare de relaxare și liniște. Puteți amplasa șezlonguri cu spătar și mânere reglabile (pentru relaxare după baie) sau instrumente de gimnastică pentru un antrenament în forță. Este locul perfect pentru dulapuri și garderobe unde puteți pune articolele pentru toaletă, prosoapele (halatele pentru baie) și produsele de curățare.

Lumină, căldură și culori

Este foarte important să montați elementele de iluminare corecte în baie. Corpurile de iluminat laterale sunt recomandate deoarece lumina din lateral iluminează mai bine camera, creează un sentiment de căldură și crește intimitatea, permițând separarea optică a zonelor individuale.

Un element important în baie este fereastra, care îmbunătățește ventilația și permite contactul cu lumina solară.

Baia ar trebui să fie caldă. Cel mai neutru element de încălzire în baie este încălzirea prin pardoseală. Este foarte bine să puteți ieși din cadă pe o pardoseală caldă. Dar, este bine să aveți un calorifer care poate usca și încălzi prosoapele.

Dacă vă decideți asupra unei anumită culori a băii, amintiți-vă că unele culori pot modifica optic obiectele. Astfel alegeți obiecte sanitare potrivite cu designul și coloarea pereților și pardoselii. De asemenea, țineți minte că o culoarea pe care o folosiți pentru interioare are o mare influență în crearea atmosfere atât de importante pentru starea dvs. de bine.

Alți factori importanți pentru crearea atmosferei sunt textura și modelul (de ex., modelul plăcilor ceramice). În acest caz, este foarte importantă o tematică recurentă, deoarece decide estetica interiorului și este punctul cheie al stilului.

În interioare mari, putem combina stilurile - chiar și pe cele contrastante cum ar fi avangardist îndrăzneț cu tradițional liniștit. Astfel, interiorul băii va deveni mai expresiv și vă veți simți mai confortabil dorind să petreceți cât mai mult timp înăuntru.

Vedeți colecțiile noastre de ceramică pentru baie.