Instalație de apă și canalizare

Renovările generale au mai multe avantaje. Printre acestea se enumeră faptul că vă puteți crea interiorul, pe care îl visați încă de la început. De asemenea, trebuie să planificați cu grijă fiecare instalație. Este important să aveți o baie bine ventilată, energie electrică în întreaga casă, însă cu toate acestea sistemele de alimentare cu apă și canalizare sunt cele mai importante. De unde începem Cum ar trebui să arate elementele individuale ale băii?

 

Tot ce trebuie să știți despre fitingurile canalizării

Crearea instalației de canalizare din baie trebuie să înceapă cu implementarea fitingurilor, adică elementele speciale ce conectează țevile cu unitățile individuale. Cea mai comună instalație de canalizare include fitinguri pentru lavoar, cadă și cabină de duș. Fiecare toaletă ar trebuie să fie separată de restul instalațiilor.

 

Fitingurile pentru toalete pot avea maximum 1 metru lungime, iar cele pentru cadă, lavoar sau cabina de duș pot avea până la 3 metri. Pentru a evita problemele de scurgere lentă și înfundare a conductelor de scurgere, trebuie să alegeți cu atenție diametrele și pantele de cădere ale acestora. Conductele de scurgere trebuie să aibă o cădere de 2 - 15 centimetri pe lungime.  

Care este diametru conductelor:

  • 110 mm pentru toaletă,

  • 50 mm pentru cadă și pentru cabina de duș,

  • 32-40 mm pentru conectarea scurgerii de la lavoar.

 

Cea mai bună înălțime a scurgerii

În funcție de tipul de echipament conectat, admisia scurgerii trebuie amplasată la diferite înălțimi. Este important să țineți minte. Admisia lavoarului este localizată la 50-60 de cm deasupra podelei Scurgerea cabinei de duș este la câțiva cm deasupra podelei. Scurgerea căzii este amplasată, de obicei, la 15-16 cm de podea. Bineînțeles, toate echipamentele trebuie să aibă coturi pentru a proteja baia de mirosurile neplăcute ce pot fi emanate de sistemul de canalizare al acesteia.

 

În ceea ce privește vasele pentru toaletă, problema poate fi rezolvată în două moduri. Puteți alege dintre vase de toaletă cu scurgere verticală sau orizontală. Cea din urmă este mult mai folosită, dar în unele clădiri, în special în cele mai vechi, se găsesc și toalete cu scurgeri verticale. În funcție de tipul de scurgere pe care îl avem, trebuie să alegem vasul de toaletă potrivit.

 

Unde pozăm țevile?

Canalizarea este doar o parte "conductelor" din baie Cea de a doua parte importantă este, totuși, sistemul de alimentare cu apă, adică conductele care aduc apă la echipamentele din baie - lavoare, căzi de baie, cabine de duș sau bazine. Datorită utilizării de conducte de apă potrivite în baie, aceasta poate ajunge în orice loc.

 

Conductele sunt pozate sub podea sau în caneluri ale pereților. Puteți alege dintre conducte de oțel, cupru sau plastic. Din păcate, cele mai comune, din oțel, au și cele mai multe neajunsuri - calitatea slabă a oțelului și apa contaminată pot duce la coroziunea rapidă a acestora, depunerea de calcar și astfel că trebuie înlocuite la 7-10 ani. Astfel că ar trebui să luați în calcul conductele de cupru (scumpe) sau plastic (la un preț comparabil cu cele din oțel).

 

La ce trebuie să fim atenți când montam un sistem de alimentare cu apă?

  • Nu trebuie pozat peste cablurile electrice sau conductele de gaz.

  • Evitați îmbinările sub pardoseală.