Baie pentru persoanele cu dizabilități

Când alegeți obiectele sanitare, țineți cont de persoanele în vârstă și de persoanele cu dizabilități. O baie adecvată trebuie să aibă o suprafață mai mare (zonă de manevră pentru cărucioare - pătrat cu latură de 1,5 m).
Având în minte confortul și comoditatea în utilizare a unei persoane cu dizabilități ce folosește baia, vă rugăm să rețineți că:

Înălțimea vasului de toaletă trebuie să fie aceeași cu cea a căruciorului, adică 48 de cm.
Lavoarul trebuie montat mai jos de standardul de 85 de cm înălțime și trebuie să fie echipat cu o baterie cu braț lung și oglindă rabatabilă.
Cada de duș trebuie să fie profilată, cu o margine de până la 2 cm și trebuie să aibă un scaun pliabil.
Podeaua băii nu trebuie să fie alunecoasă. Este bine să folosiți plăci ceramice rugoase sau texturate.
Pentru înălțimea de aproximativ 80 cm este necesar să montați un sistem de prindere, care este necesar în momentele de slăbiciune sau cădere a persoanei cu dizabilități.
Baia trebuie echipată cu bare de susținere: fixe, rabatabile și aplicate. Alegerea acestora ține de forma și dimensiunea încăperii. Standardul este de 2 bare amplasate lângă vasul de toaletă și 2 lângă lavoar.

Când achiziționați echipamentul, aveți grijă la certificările acestora. Nu toate barele au așa ceva. Cel mai important aspect în alegerea balustradelor este montarea unui sistem adecvat din punct de vedere al stabilității și a ușurinței de a le păstra curate.

Textul provine din articolul L.Szwaby "Este necesară clasificarea bazei turistice?"

Vedeți gama noastră de produse pentru persoanele cu dizabilități.