Baie cu acoperiș diagonal

Baie cu tavan înclinat - dificultățile simulează imaginația

Ce putem face cu un tavan înclinat?

Un tavan înclinat nu trebuie să limiteze deloc spațiul din baie. Posibilitățile unui asemenea interior sunt foarte multe. Pe muchia înclinată, de exemplu, pot fi montate:

  • o serie de dulapuri spațioase,
  • bideul sau vasul de toaletă.

De asemenea, este foarte interesant să montați cada într-o asemenea locație, mai ales dacă vă place să aveți o fereastră înclinată deasupra. O baie cu o priveliște spre cerul înstelat va fi, cu siguranță, o experiență extraordinară. Trebuie doar să vă aduceți aminte un principiu de bază: obiectele sanitare trebuie montate în așa fel încât să existe loc liber în fața lor să puteți sta în picioare. Înălțimea încăperii în această locație nu trebuie să fie mai mică de 190 de centimetri.

Încăperi adaptate

Băile din încăperile adaptate (foste poduri/mansarde sau debarale) au o serie de avantaje imense. De obicei, sunt mai mari decât cele "standard" construite într-o casă. Totuși, interiorul pe care dorim să-l transformăm în baie poate pune o mulțime de probleme din cauza formei neobișnuite, înălțimii și "decorurilor" sub formă de tavan înclinat, grinzilor și stâlpilor de susținere, podelelor cu niveluri diferite sau scărilor din mijlocul încăperii. Dar, toate aceste elemente atipice pot crea un interior original și confortabil al băii.

În colț și în nișă

La aranjarea interioarelor atipice, porțiunile de colț pot fi de ajutor. Lavoarele sau vasul de toaletă pot fi amplasate în colțul băii pentru a vă permite să utilizați și acel spațiu și pentru a avea un aranjament interior interesant. Dacă locul dvs. o permite, puteți lua în considerare o cadă de colț, ovală sau asimetrică. Nu puteți îmbunătăți numai confortul băii, ci și proporțiile interiorului.

Încăperile adaptate au, de cele mai multe ori, nișe. Este locul perfect pentru a amplasa cabina de duș. Amplasați cada de duș și cabina și veți avea un loc luxos pentru duș, de multe ori mai mare decât cabinele de duș standard.

Nișa poate fi utilizată și ca loc pentru "spălat rufele" - cu mașină de spălat, rafturi pentru produsele de curățare și lavoar pentru clătire. Toate acestea pot fi ascunse de o ușă sau jaluzele.

Coloane și suporturi

Stâlpii mari, solizi din mijlocul camerei pot fi utilizați pentru diferite roluri - suporturi pentru prosoape/elemente de susținere pentru lavoar/vas de toaletă și dacă pe acestea sunt montate oglinzi, vor arăta ca un interior foarte interesant.

Stâlpul nu este o problemă

Din păcate, stâlpii și grinzile sunt amplasați, de obicei, în locuri foarte incomode, făcând imposibilă aranjarea cu ușurință a interiorului. Este foarte greu să găsiți un loc pentru obiectele sanitare mari, cum ar fi cada. Din fericire, puteți alege din mai multe tipuri de căzi asimetrice, de colț sau ovale. Veți dori să optați pentru o cadă care să fie (și care, uneori, depășește) confortabilă la utilizare față de căzile lungi, dreptunghiulare tradiționale; este mult mai simplu să alegeți modelul potrivit.

Diferențe de nivel

Baie la parter sau mezanin? Acest lucru este posibil într-o încăpere unde există diferențe de nivel. Scările din interior divizează în mod natural zonele funcționale, astfel că se merită să le folosim în acest mod. La nivelul superior puteți amplasa o cadă mare sau, de exemplu, puteți pregăti o zonă de relaxare - un colț cosmetic cu un masă de toaletă și un fotoliu confortabil. Totuși, trebuie să rețineți că este bine să montați un lavoar sau un vas de toaletă la nivelul inferior. Utilizarea diferenței de nivel a podelei poate crea un efect excelent sub forma unui interior interesant și confortabil.

Vedeți gama noastră completă de produse.