Baia mică - o problemă mare

Nova Pro dla małej łazienki

Cum putem mări băile mici?

O baie mică este tot timpul o provocare pentru persoana care dorește să o decoreze într-un mod estetic, dar și funcțional. Există două probleme de bază cu acest tip de interior: montarea tuturor echipamentelor necesare și mărirea optică a interiorului. Cu toate acestea, elementele nu pot fi izolate unele de altele.

Arta dificilă a compromisului

Cum putem mări "optic" o baie mică și să o facem, totodată, și confortabilă? Există o gamă variantă de echipamente pentru băile mici, cum ar fi mașinile de spălat înguste. Dar, ca și în cazul altor interioare, trebuie să începem prin a determina ce vrem să avem în baie. În cazul încăperilor mici, acest lucru duce la multe compromisuri. Putem înlocui cada cu o cabină de duș confortabilă? Și putem găsi un loc în bucătărie pentru mașina de spălat? Dulapurile pentru prosoape pot fi amplasate în altă parte în casă?

Vedeți:

Selecția de echipamente pentru baie:

  • Stabiliți funcția băii
  • Planificați obiectele sanitare

În momentul în care știți ce echipamente trebuie să aveți în baie, este important să le alegeți pe cele care, datorită formei și aspectului, nu vor da un aspect încărcat băii.

Vedeți gama noastră completă de cabine de duș.

Cadă asimetrică

Când vă decideți să montați o cadă în baie, nu trebuie să alegeți un element care să ocupate jumătate din încăpere. Luați în considerare o cadă asimetrică deoarece, în primul rând, ocupă mai puțin spațiu și, în al doilea rând, nu reduce optic spațiul din baie la fel de mult ca o cadă dreptunghiulară. În zilele noastre puteți găsi multe forme și culori de căzi asimetrice și acrilul utilizat este o formă de plastic durabil, astfel că nu trebuie să vă faceți griji pentru deteriorări. Țineți minte că percepția noastră este afectată de culoarea căzii - cu cât este mai deschisă cu atât va arăta mai bine.

Vedeți oferta noastră completă de căzi.

Rafturi și dulapuri funcționale

Într-o baie mică, dacă un singur prosop este aruncat pe jos, ne dă impresia de dezordine. De aceea, la designul unui asemenea interior, trebuie să vă asigurați că rafturile, umerașele și dulapurile vă permit să puneți toate obiectele de care aveți nevoie. O soluție bună sunt caloriferele scară, cu formă adaptată pentru agățarea prosoapelor. Iarna au și avantaje suplimentare - permit uscarea rapidă a prosoapelor. Locul cel mai potrivit pentru un astfel de calorifer este lângă cabina de duș sau între cadă și lavoar.

Mărire optică

Chiar și cele mai bune băi în ceea ce privește funcționalitatea, vor arăta înghesuite și neprimitoare dacă nu avem grijă de mărirea optică a acesteia. Acest lucru se realizează prin culoarea, forma și textura materialelor utilizate pentru a finisa pereții și podele, precum și locația oglinzilor și elementelor de iluminare.

Mai deschis = mai mare

Băilor mici "nu li se potrivesc" culorile închise, plăcile ceramice mari și ornamentele numeroase. Trebuie să reținem acest lucru când facem designul interiorului. Plăcile ceramice medii în nuanțe deschise și decorațiunile discrete sunt principiile de bază ale oferirii impresiei de spațiu mai mare. Totuși, există mai multe stiluri disponibile - de la eleganță rece la un interior foarte "cald" la prima vedere. Culorile care oferă impresia de spațiu mai mare sunt în principal cele asociate cu apa și aerul - nuanțe reci de albastru, verde și albastru violet.

Oglinzile și lumina vor mări spațiul

Oglinzile joacă un rol foarte important în spațiile mici. Amplasate în locurile potrivite pot adăuga adâncime și spațiu. Două oglinzi mari, una în fața celeilalte, vor mări optic spațiul din baia dvs., dar trebuie să luați în considerare și efectul reflexiilor multiple. Nu mai puțin importantă este iluminarea corespunzătoare. Asigurați-vă că baia dvs. este foarte bine iluminată. Dacă baia nu are nicio fereastră, o bună soluție este să introduceți o "fereastră" din blocuri de sticlă ce dă într-o încăpere foarte bine iluminată. Dacă această soluția nu este viabilă, este foarte important ca măcar una dintre sursele de lumină si fie de aceeași culoare cu cea naturală.