Baia lungă și îngustă nu trebuie să fie o problemă

Băile lungi și înguste sunt caracteristice clădirilor mai vechi. Deseori, acestea sunt prea înalte. Principalele probleme cu care ne confruntăm în astfel de încăperi sunt "spațiul mic" (adesea tot echipamentul trebuie să fie în linie) și proporțiile distorsionate.

Set de elemente creativ

Existe mai multe soluții pentru problema băilor mici, înguste și lungi, unele dintre ele vi le prezentăm aici. Într-o baie lungă și îngustă există posibilitatea de aranjare atipică dar confortabilă. De exemplu, putem construi ziduri în jurul unei căzii de baie clasice, cu formă lungă, în așa fel încât zidul de construcție să formeze rafturi late, de la un perete la celălalt. Pentru a facilita accesul la cadă, din părțile mai înguste puteți construi o platformă specială cu scări.

O altă soluție este să montați o incintă mai îngustă pentru cabina de duș (seturi de construire - referințe). Acest design de interior nu oferă numai un spațiu confortabil și mare pentru a face un duș, dar oferă și confort la utilizare separând zona de baie și va îmbunătăți aspectul vizual al întregii încăperi de baie.

Corectarea proporțiilor

Cea de a doua problemă este aspectul distorsionat al proporțiilor - acesta poate fi îmbunătățit prin montarea de oglinzi și finisaje asimetrice ale pereților (de exemplu, brâuri, modelele diagonale sau scurtarea optică a pereților). Sunt preferate culorile deschise și medii - lărgesc optic spațiul și îl fac mai "deschis". Un efect interesant este obținut prin utilizarea culorilor închise pentru a scurta optic pereții băii, mai ales pe cei din fața ușii. Culorile închise dau impresia de apropriere, iar cele deschise – de distanță.

Vedeți mai multe: Selecție de culori și materiale.