Baia înaltă, folosiți dezavantajele în avantajul dvs.

Se pare că într-o asemenea încăpere, cum ar fi o baie, înălțimea interiorului dă naștere la unele probleme, ca de exemplu, dificultate în curățarea părților celor mai înalte ale pereților sau încălzirea. În plus, proporțiile sunt complet date peste cap - pereții înalți dintr-o încăpere mică pot reduce optic spațiul, îl îngustează și copleșesc.

Spațiu suplimentar ce poate fi utilizat

Totuși, ceea ce considerăm un dezavantaj poate fi un avantaj pentru baia noastră. Să presupunem, de exemplu, că spațiul direct de sub tavan poate "ascunde" majoritatea conductelor și elementelor neatractive. De asemenea, puteți monta dulapuri suspendate spațioase și, pentru interioare cu o înălțime mai mare de 3,5 metri, puteți să vă gândiți să creați un nou nivel unde puteți amplasa un mini-salon de înfrumusețare, unde vă puteți coafa părul sau vă puteți machia.

Plafon original suspendat

Cea mai bună metodă de a îmbunătăți raportul unei băi foarte înalte este să folosiți un plafon suspendat. Această zonă de petrecere este uriașă, în principal datorită iluminatului pentru tavan, care nu trebuie (și nu ar trebui) să fie distribuit simetric și uniform pe toată suprafața. Instalarea unei "constelații" de lumini cu lămpi halogen sau becuri led într-un anumit loc al tavanului și iluminarea punctelor în întreaga baie se poate dovedi a fi o soluție foarte interesantă.

Iluzii optice

Există, de asemenea, mai multe moduri de a îmbunătăți optic o asemenea baie. Acest lucru include montarea de plăci ceramice orizontal și nu vertical sau pe diagonală și "extinderea" modelelor de pe pereți. Baia nu trebuie finisată cu plăci ceramice până în tavan, deoarece creează o impresie copleșitoare de fântână - până la urmă puteți folosi modelele asimetrice, diagonale! Culoarea este, de asemenea, importantă. Interiorul îl putem micșora vizual vopsind tavanul și trasând o linie cu lățimea de câțiva centimetri sub tavan în culori mai închise decât pereții.

Vedeți mai multe:

  • Alegerea culorilor și materialelor
  • Mobilier pentru băi
  • Designul iluminării