Împreună sau separat - baie sau toaletă

Dacă dorim să planificăm o baie și toaletă separate depinde de numărul de persoane care vor folosi aceste încăperi, de obiceiurile și gusturile acestora. Trebuie, totuși, să considerați ambele soluții în termeni de funcționalitate. O baie fără toaletă este o bună soluție?

La prima vedere, o baie "fără" toaletă pare mult mai spațioasă și oferă mai mult loc pentru aranjarea celorlalte echipamente. O toaletă separată garantează intimitatea și igiena. Cu toate acestea, această soluție nu este lipsită de deficiențe majore, mai ales atunci când baia și toaletă împart o încăpere mică. În acel moment, se creează două interioare înghesuite care nu își îndeplinesc pe deplin rolul.

Nu ar trebui să aveți toaleta într-o încăpere separată, dacă nu aveți spațiu și pentru un lavoar mic. Altfel, persoana care folosește toaleta trebuie să meargă la baie pentru a se spăla pe mâini. Nu este o soluție igienică sau confortabilă.

Pereți în loc de ziduri

În loc să împărțiți o încăpere nu foarte mare în două încăperi individuale, merită să aveți în vedere să aranjați tot, astfel încât persoanei care va folosi toaleta să îi fie asigurată intimitatea și, în același timp, să aibă libertatea să folosească diverse aparate în baie. Este o idee foarte bună să construiți pereți care să separe zonele individuale din baie și să montați toaleta într-o poziție invizibilă atunci când se deschide ușa.

O altă soluție este să separați încăperea toaletei de restul interiorului băii cu ajutorul blocurilor de sticlă sau cu uși pliabile.

Toaletă pentru oaspeți

Dacă decideți să aveți toaleta separată în casa dvs., este important să vă aduceți aminte că pe lângă vasul de toaletă ar trebui să existe cel puțin un lavoar. De asemenea, este bine să vă gândiți la posibilitatea de a monta o mică cabină de duș în încăperea pentru toaletă - acest lucru vă va permite să aveți o baie suplimentară, lucru foarte util când există mai multe persoane în aceeași casă sau când aveți musafiri. Astfel obțineți o baie practică pentru musafiri.

Vedeți gama noastră completă de produse.