Plante în baie

Baia este locul unde petrecem foarte mult timp zilnic. O completare excelentă a decorului acesteia, în plus față de mobilierul de baie și diferitele ornamente, sunt plantele. Mediul din baie este favorabil reproducerii plantelor, deoarece, de obicei, este cel mai umed loc din casă.

Cel mai bine este să puneți plantele aproape de fereastră pentru un acces constant la lumina naturală a soarelui. Totuși, dacă nu este nicio fereastră în încăpere, puteți instala iluminări speciale pentru plante - lămpile fluorescente tradiționale sau lămpile compacte fluorescente îndeplinesc cu succes această funcție. În băile unde geamurile sunt din sticlă mată sau lumina solară este insuficientă, cel mai bine se vor simți plantele iubitoare de umbră - ferigile, iedera, rogozul sau papirusul.

Rețineți că ghivecele de flori trebuie amplasate la distanță de locurile de utilizare a produselor cosmetice (cum ar fi deodorante, parfumuri, vopsele de păr) deoarece acestea afectează plantele. În plus, frunzele care au fost stropite cu săpun, pastă de dinți sau alte produse sintetice - chimice trebuie șterse imediat cu o cârpă umedă. Iarna, plantele trebuie mutate cât mai aproape posibil de o sursă de lumină.

Tipul de plante depinde de locația pe care o avem, de caracterul și designul interiorului și de preferințele individuale. Următoarele tipuri de plante pot crește în baie: plante agățătoare (iedera dracului, cissus, philodendron scandens, syngonium adică syngonium podophyllum Schott, iederă cu frunzulițe mărunte), arbuști (aglaoneme, pana cocoșului, palmieri), cu înflorire de scurtă durată (exacum, crizanteme, cyklamene, violete de Africa, kalanchoe), în locuri semi-umbrite (afelandra, alocasia, fittonia, maranta) și plante mari (ricin fals, philodendron cu frunza ruptă, philodendron).