Determinați funcțiile băii

Baia este o încăpere specifică din mai multe motive.

În primul rând, în cele mai multe cazuri trebuie adaptată nevoilor diverse ale membrilor gospodăriei. Fără îndoială așezarea, dimensiunea sau locația băii trebuie să fie astfel încât să asigure un maximum de confort pentru toată familia. Trebuie să vă decideți dacă planificați o baie pentru o singură persoană, pentru un cuplu sau pentru o familie cu copii. De asemenea, este bine să luați în considerare dacă baia va fi folosită de persoanele în vârstă sau de persoanele cu dizabilități.

În al doilea rând, obiectele sanitare și mobilierul pentru baie ne deservesc timp de mai mulți ani, de aceea este important să ne gândim la ceea ce vom folosi în baie acum și cum se vor schimba așteptările noastre peste câțiva ani. Obiectele sanitare sunt montate în locații permanente și nu pot fi mutate sau modificate cu ușurință, dacă sistemul nu funcționează corespunzător. Fără îndoială, este bine de știut care sunt funcțiile ce pot fi îndeplinite de o baie modernă.

În ciuda aparențelor, nu este nici ușor și nici simplu să aranjăm o baie. Deoarece putem lua decizii în grabă și pe fugă, în fiecare zi în care intrăm în baie trebuie să ne întrebăm cum putem să o facem funcțională.

De aceea, trebuie să ne amintim: prin compunerea unui decor pentru baie și prin alegerea echipamentelor pentru aceasta trebuie să fim conștienți de scopul acestei camere, timp de mai mulți ani.

În luarea acestor decizii, ne pot fi de mare ajutor standardele pentru băi. Pe baza scopului și tipologiei utilizatorilor principali ai băii, definiți utilitatea acesteia. Toate tipurile de obiecte sanitare au fost propuse pentru a oferi cel mai bun confort utilizatorilor. Standardele specifică și în ce parte a casei sau a apartamentului trebuie să existe o anumită baie.