Baie sau duș

Această dilemă apare la persoanele care dețin băi mici mai ales în momentul în care încep să se întrebe dacă să sporească confortul folosind întreaga încăpere prin înlocuirea căzii cu o cabină de duș. Ambele soluții au plusuri și minusuri.

Căzile sunt mai confortabile pentru familiile cu copii mici. În plus, chiar și cele mai bine echipate cabine de duș nu pot înlocui relaxarea obținută în timpul unei băi într-o cadă plină cu apă, astfel că dacă vă place această formă de baie ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a face o schimbare.

Dar și cabinele de duș au avantajele lor - accesul facil în cabină le transformă într-o soluție foarte bună pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu dizabilități. De asemenea, vă permite să faceți o baie rapidă fără a consuma o cantitate mare de apă, astfel că este mult mai economică decât o cadă. Este soluția ideală pentru persoanele active și care duc o viață "rapidă", dar și pentru situațiile când mai multe persoane din casă folosesc aceeași baie.

Bineînțeles, cea mai bună soluție este să aveți atât cadă cât și cabină de duș în baie.

Un compromis bun

Dar dacă nu ne putem permite și cadă și cabină de duș în același timp? Putem alege soluții care să îmbine funcțiile unei căzi cu cele ale unei cabine de duș. Există cabine de duș cu căzi adânci, fiind o soluție de compromis bună mai ales pentru familiile cu copii.

O altă soluție este instalarea unui set de duș în cadă și montarea unor paravane pentru a simplifica procesul de spălare ca la "duș". Există o mare varietate de perdele pentru duș, iar paravanele devin din ce în ce mai populare.

Paravanele pentru duș au avantajul că formează o incintă de duș, ce vă permite să vă bucurați de beneficiile unul duș, mai ales după instalarea unui panou de duș special cu hidromasaj. Acestea sunt mult mai durabile și mai simplu de curățat decât perdelele de duș. Deși cele din urmă sunt mult mai ieftine decât paravanele, este bine să alegeți o soluție care vă va oferi un confort sporit în timpul spălării, și care, la final, se va dovedi mai ieftină (perdelele de duș trebuie înlocuite mai frecvent).